Конфітюр (варення) з мандаринів

Конфітюр (варення) з мандаринів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Всі промиті мандарини почистити, потім викласти у вільну глибокий посуд і подрібнити блендером. Підготувати товстостінну каструлю і поставити її на вогонь. Додати весь коричневий цукровий пісок, желфикс в достатній кількості, мандаринове пюре, бутони гвоздики і зірочки бадьяна.

Влити в цю ж саму каструлю в необхідній кількості темний ром найкращої якості. Потім при постійному помішуванні готувати пряну цитрусову суміш до тих пір, поки вона не почне кипіти. Після цього, збільшити вогонь і при безперервному помішуванні готувати пряну мандаринову суміш ще хвилин п’ять, потім перетерти через сито і розкласти рівними порціями по невеликих баночках. Відправити мандариновий конфітюр, приготований на темному ромі, в холодильник і залишити до повного застигання, після чого подавати до столу.