Кекси — чудово смачний десерт. Випікаються вони просто. Неповторний смак і аромат домашніх кексів з різними доповненнями дуже подобається любителям солодкої випічки.
Інгредієнти
борошна – 300 грам | |
брикет вершкового масла – двухсотграммовый брикет | |
цукру – стакан (можна взяти коричневий) | |
яйця – чотири курячих | |
розпушувач – 2 ложечки |
Кекси — чудово смачний десерт. Випікаються вони просто.
Покроковий рецепт
У всипають борошно розпушувач і просівають. Масло з цукром збивають міксером в піну. Продовжуючи збивати, послідовно вводять яйця і частинами борошно.
Тісто викладають у формочки і випікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 20-25 хвилин. Але слід перевірити готовність. Адже час випічки залежить від багатьох умов.
Готові кекси залишають у формах, щоб вони трохи охололи. Після їх обмазують сиропом, який роблять з 200 г тростинного цукру, 50 мл коньяку.
На середньому вогні підігрівають склянку води з цукром, доводять його до повного розчинення. Вливають коньяк і, давши закипіти, відразу знімають з вогню.
Кекси в сиропі прибирають в холодильник на кілька годин.
Прикрасити коньячні кекси можна збитими вершками, кремом або посипкою. Неповторний смак і аромат домашніх кексів з різними доповненнями дуже подобається любителям солодкої випічки.