Пропонуємо приготувати запіканку з пшоняної каші і фруктів.
Інгредієнти
пшоняної крупи – третину склянки | |
свіжого коров’ячого молока – півлітра | |
води – один стакан | |
курячі яйця – три сирих | |
сметана – дві столові ложки | |
очищеного олії – дві столові ложки | |
коров’ячого масла – 20 г | |
панірувальних сухарів – одна столова ложка | |
цукру – одна столова ложка | |
ягідного сиропу – одна столова ложка | |
свіжі фрукти (банан, персик, яблуко тощо) – велика жменя | |
солі – трохи |
Щоб вашим малюкам не набридли звичайні страви, проявіть невелику фантазію як в їх приготуванні, зміст продуктів, так і в їх оформленні.
Покроковий рецепт
Промите пшоно залити гарячою водою або окропом і поставити варити близько 10 хвилин на слабкому режимі. Потім в посуд крупою підлити молока і варити до готовності.
Готову пшоняну кашу змішати з вершковим маслом і цукром. Остудити і вбити одне сире яйце.
Два яйця збити зі сметаною до однорідної структури.
Фрукти очистити від шкірки і серцевини, порізати на невеликі шматочки (розміром не більше 1 см).
У змащену олією форму або глибоку сковороду, посипану панірувальними сухарями, викласти частини готової каші. Поверх неї розкласти нарізаних фруктів, потім покрити їх 2-й частиною каші.
Пензликом змастити зверху збитою сумішшю з яєць і сметани.
Духовку розігріти до 180°C, поставити в неї форму з кашею і фруктами і запікати 20-30 хв.
Готову страву полити ягідним сиропом і присипати горіхами.