Смачні домашні коржики, які готуються на сковороді, сподобаються вам своєю ніжною структурою і сирною начинкою всередині.
Інгредієнти
Борошно – 3 склянки | |
Дріжджі сухі – 7 гр | |
Сіль – за смаком | |
Вода – 200 мл | |
Масло рослинне – 80 мл | |
Сир твердий – 100 гр |
Для приготування апетитних сирних коржів замісимо спочатку тісто на сухих дріжджах. Витримаємо тісто з годинку в теплі, а потім приймемось за смаження коржів. Сир в нашому рецепті використовується твердих сортів. Підійде «Російський», «Голландський», «Пармезан» та аналогічні.
Покроковий рецепт
Замісимо тісто наступним чином. Муку змішаємо з сіллю і сухими дріжджами. Можна для активації дріжджів підсипати муку трохи сахарка. У суху борошняну суміш вливаємо теплу воду і рослинну олію (3 ст. ложки). Замішуємо тісто, прибираємо його в тепле місце на годину.
Вийшло у нас тісто ділимо на шматочки, які розгортаємо в круглі пласти.
Твердий сир натираємо. Приблизно по столовій ложці сирної стружки викладаємо в центр коржі.
З’єднуємо в центрі краю коржі (як на фото).
Перевертаємо корж швом вниз, ще раз розкачуємо її.
Залишок рослинного масла розігріваємо в сковороді. Починаємо смажити коржі з двох сторін.
Ось які пишні паляниці з сирною начинкою вийшли у нас! Пригощайтесь на здоров’я!