Кошики з білковим кремом

Кошики з білковим кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


У миску кладемо вершкове масло кімнатної температури, м’яке і збиваємо разом з цукром. Якщо раптом забули заздалегідь підготувати масло, дістаньте його з холодильника і поріжте маленькими кубиками, так воно набагато швидше розм’якшиться. Добре збиваємо.

До масляної суміші додаємо жовток і яйце, міксером продовжуємо добре збивати.


Як тільки всі інгредієнти з’єдналися і вийшла однорідна структура суміші, всипаємо борошно і розпушувач, заздалегідь просіваємо.


Перемішуємо і формуємо клубок, довго з ним не працюємо, це може погіршити структуру готового виробу. Замісили і відразу викладаємо у форми. За бажанням можна зробити вантаж з будь-якої твердої крупи, щоб тісто зовсім не піднімалося. Розігріваємо духовку до 180 градусів приблизно 20 хвилин печемо кошики.

Поки випікаються кошички, приступаємо до готування білкового крему. У мисці відміряємо 100 г. білка, засипаємо його цукром і ставимо на водяну баню. Добре перемішуємо виделкою і чекаємо поки розчиняться кристали цукру, це займає приблизно 5 хвилин.

Як тільки весь цукор розчинився знімаємо з вогню і починаємо збивати, швидкість поступово збільшуємо. Збиваємо довго, поки маса не стане дуже щільною і глянсовою.

Готові кошички остуджуємо і можна приступати до прикраси. На дно кошики, під крем, можна додати будь-який джем або ягоду, а зверху прикрасити будь топпінгом. Тістечка можуть відходити на стіл!