Як зробити мастику для торта (замість крему)

Як зробити мастику для торта (замість крему) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мастика – відмінна альтернатива крему для святкового торта. До того ж, з неї можна робити красиві їстівні фігурки.

Інгредієнти

Маршмеллоу (м’який зефір) – 100 г
Цукрова пудра – 200 г
Вода – 2 ст. л.
Вершкове масло – 1 ст. л.

Як приготувати Як зробити мастику для торта (замість крему)

Зефір – це повітряний м’який зефір, аналог пастили (але в приготуванні, якщо бути точною, без додавання яєць і яблучного пюре). Готуватися маршмеллоу з кукурудзяного сиропу, цукру, желатину і різних ароматизаторів і добавок…

Чому маршмеллоу ? Назва «marsh mallow» перекладається як «мальва болотна». Раніше алтей (він же болотна мальва) додавали в приготування м’якого зефіру замість желатину. Тепер же методи готування цього повітряного продукту вдосконалені.

Маленькі шматочки м’якого зефіру додають в різні десерти, їдять з морозивом, тортами. В Америці дітки обожнюють шматочки Маршмеллоу класти в чашку з гарячим какао або гарячий шоколад. Маршмеллоу змінює консистенцію і перетворюється в ванільне хмара. Спостерігати за цим дуже забавно.

Найцікавіша процедура – смажити маршмеллоу на багатті. При нагріванні м’який зефір збільшується в розмірах, смішно надувається, стає тягучим, але всередині залишається повітряним. Поверхня ж набуває карамельний зажаристый вигляд. Смачно смажити на шампурах і їсти з фруктами.

Де купити маршмеллоу? Маршмеллоу продається в супермаркетах в маленьких пакетиках, зазвичай кольорові (є у вигляді джгутиків і пампушок). Для того, щоб зробити торт з мастикою знадобитися грам 200 маршмеллоу, а то і більше (дивлячись якого розміру торт). Тому я здобуваю м’який зефір у вагу у магазині цукерок (я бачила білого та рожевого кольору). Знаю, що в Москві маршмеллоу можна купити в таких магазинах як: Азбука Смаку, Сьомий континент, METRO cash and carry, «Зелений Перехрестя».

Що приготувати з маршмеллоу? Найчастіше з маршмеллоу роблять мастику, яку використовують в покритті поверхні тортів і ліплять з неї різні фігури, знову ж таки для оформлення десертів і випічки. Рецепт простий…

Покроковий рецепт

У глибоку миску покласти маршмеллоу (м’який зефір). Миска повинна бути в два рази більше, ніж її вміст, так як зефір буде при нагріванні підніматися. Додати води.

Поставити миску з зефіром в мікрохвильовку на 30-60 секунд. Зефір повинен підтанути.

Відразу (доки зефір талий) додати частинами цукрову пудру. Замісити тісто. Пізніше заважати вже руками, до тих пір, поки мастика не перестане липнути до рук (за необхідності підсипати ще цукрову пудру). Якщо мастика липне до рук, можна періодично змащувати руки м’яким вершковим маслом.

В білий зефір можна додавати харчові барвники і придбати бажаний колір (у мене зефір був відразу рожевий). З готового мастичного тіста можна ліпити різні фігурки, потім їх сушити (час залежить від розміру фігур,так що якщо ви оформляєте торт, краще підготуйте фігури заздалегідь). Так само мастику можна використовувати як покриття на торт. Її розгортають, накривають торт, притискаючи руками боки, зайве обрізають. Дерзайте і фантазуйте!

Мастика зберігається в харчовій плівці в холодильнику близько 2-х тижнів до 6-ти місяців в морозильнику.