Як зробити мастику для торта (замість крему)

Як зробити мастику для торта (замість крему) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зефір – це повітряний м’який зефір, аналог пастили (але в приготуванні, якщо бути точною, без додавання яєць і яблучного пюре). Готуватися маршмеллоу з кукурудзяного сиропу, цукру, желатину і різних ароматизаторів і добавок…

Чому маршмеллоу ? Назва «marsh mallow» перекладається як «мальва болотна». Раніше алтей (він же болотна мальва) додавали в приготування м’якого зефіру замість желатину. Тепер же методи готування цього повітряного продукту вдосконалені.

Маленькі шматочки м’якого зефіру додають в різні десерти, їдять з морозивом, тортами. В Америці дітки обожнюють шматочки Маршмеллоу класти в чашку з гарячим какао або гарячий шоколад. Маршмеллоу змінює консистенцію і перетворюється в ванільне хмара. Спостерігати за цим дуже забавно.

Найцікавіша процедура – смажити маршмеллоу на багатті. При нагріванні м’який зефір збільшується в розмірах, смішно надувається, стає тягучим, але всередині залишається повітряним. Поверхня ж набуває карамельний зажаристый вигляд. Смачно смажити на шампурах і їсти з фруктами.

Де купити маршмеллоу? Маршмеллоу продається в супермаркетах в маленьких пакетиках, зазвичай кольорові (є у вигляді джгутиків і пампушок). Для того, щоб зробити торт з мастикою знадобитися грам 200 маршмеллоу, а то і більше (дивлячись якого розміру торт). Тому я здобуваю м’який зефір у вагу у магазині цукерок (я бачила білого та рожевого кольору). Знаю, що в Москві маршмеллоу можна купити в таких магазинах як: Азбука Смаку, Сьомий континент, METRO cash and carry, «Зелений Перехрестя».

Що приготувати з маршмеллоу? Найчастіше з маршмеллоу роблять мастику, яку використовують в покритті поверхні тортів і ліплять з неї різні фігури, знову ж таки для оформлення десертів і випічки. Рецепт простий…

Покроковий рецепт