Як зробити мастику для торта (замість крему)

Як зробити мастику для торта (замість крему) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У глибоку миску покласти маршмеллоу (м’який зефір). Миска повинна бути в два рази більше, ніж її вміст, так як зефір буде при нагріванні підніматися. Додати води.

Поставити миску з зефіром в мікрохвильовку на 30-60 секунд. Зефір повинен підтанути.

Відразу (доки зефір талий) додати частинами цукрову пудру. Замісити тісто. Пізніше заважати вже руками, до тих пір, поки мастика не перестане липнути до рук (за необхідності підсипати ще цукрову пудру). Якщо мастика липне до рук, можна періодично змащувати руки м’яким вершковим маслом.

В білий зефір можна додавати харчові барвники і придбати бажаний колір (у мене зефір був відразу рожевий). З готового мастичного тіста можна ліпити різні фігурки, потім їх сушити (час залежить від розміру фігур,так що якщо ви оформляєте торт, краще підготуйте фігури заздалегідь). Так само мастику можна використовувати як покриття на торт. Її розгортають, накривають торт, притискаючи руками боки, зайве обрізають. Дерзайте і фантазуйте!

Мастика зберігається в харчовій плівці в холодильнику близько 2-х тижнів до 6-ти місяців в морозильнику.