Котлети по-київськи

Котлети по-київськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для котлеток. Куряче філе вимити, зелень і відправити вершкове масло в морозилку приблизно на півгодини.

Розрізати курячу грудинку вздовж на дві частини. Таким чином з одного філе у нас вийде дві котлетки. Також, можна не розрізати м’ясо, тим самим приготувавши одну велику котлету. Орієнтуйтеся на розміри грудинки.

 

Відбити шматочки м’яса з допомогою молоточка і харчової плівки. Посолити і поперчити курячу грудинку.

Дрібно нашаткувати зелень кропу.

Підготувати інгредієнти для панірування – тарілку з борошном, з курячим яйцем, збитим із сіллю і з панірувальними сухарями з додаванням паприки.

Вершкове масло нарізати на маленькі брикети і викласти на край кожного скибочки курки.

Викласти таку ж кількість кропу до маслу.

Загорнути котлетки, щільно закриваючи м’ясні краю.

Обваляти курячу котлетку в борошні, потім занурити в яєчну масу, і потім в панірувальні сухарі.

Обсмажити котлети по-київськи у фритюрі або в сотейнику з великою кількістю рослинного масла, щоб скоринка була хрусткою і рум’яної.

Подавати котлети гарячими, щоб масло при розрізі красиво витікало. Відмінним варіантом стане подача котлеток до картопляного пюре. Приємного апетиту!