Котлети з косулі з часником

Котлети з косулі з часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Котлети з косулі з часником мають яскравий, виражений смак. Дуже сподобаються любителям м’яса.

Інгредієнти

М’ясо козулі – 300 грам
Свинина – 150 грам
Цибуля – 1 штука
Сіль – за смаком
Часник – 5 зубчиків
Яйце – 1 штука
Рослинне масло – 5 столових ложок

Як приготувати Котлети з косулі з часником

М’ясо козулі – продукт неоднозначний. Багато господинь уникають його з-за різкого запаху і тривалого часу приготування. Тут є одна маленька хитрість – приготуйте з неї фарш. А з нього – пельмені, тефтелі для супу, чебуреки, або дуже смачні котлети з часником. На котлетах зупинимося докладніше.

Покроковий рецепт

М’ясо ретельно промиваємо, нарізаємо на невеликі шматки

Цибулину ріжемо на четвертини.
Пропускаємо все через м’ясорубку, чергуючи послідовність продуктів (кілька шматків м’яса козулі – кілька шматків свинини – цибулю). Отриману масу пропускаємо через м’ясорубку ще раз.

Готовий фарш солимо і даємо йому настоятися хвилин 15. Деякі господині додають у фарш воду, в деяких випадках це доречно, але, коли готуєте фарш для котлет, цього робити не варто, інакше котлети можуть розповзтися.

Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Жовток, додаємо у фарш, засипаємо туди ж одну столову ложку борошна, мелений чорний перець і дрібно нарізаний часник. Перемішуємо, формуємо котлети.

Білок виливаємо в плоске блюдце, обвалюємо в ньому кожну котлету і кладемо на заздалегідь розігріту сковороду. Білок не дасть котлет розвалитися.

Коли перша сторона досить підсмажилася, перевертаємо котлету, засмажуємо з другої сторони. До засмаженим з обох сторін котлет додайте трохи води, накрийте кришкою і варіть їх. Вода зробить котлети більш соковитими, а ставшуюся в сковороді рідину можна використовувати як підлив.

Готові котлети можна посипати нарізаними петрушкою і кропом, на гарнір до них добре підійде відварний картопля, пюре, гречка або макарони. Приємного апетиту.