М’ясо ретельно промиваємо, нарізаємо на невеликі шматки
Цибулину ріжемо на четвертини.
Пропускаємо все через м’ясорубку, чергуючи послідовність продуктів (кілька шматків м’яса козулі – кілька шматків свинини – цибулю). Отриману масу пропускаємо через м’ясорубку ще раз.
Готовий фарш солимо і даємо йому настоятися хвилин 15. Деякі господині додають у фарш воду, в деяких випадках це доречно, але, коли готуєте фарш для котлет, цього робити не варто, інакше котлети можуть розповзтися.
Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Жовток, додаємо у фарш, засипаємо туди ж одну столову ложку борошна, мелений чорний перець і дрібно нарізаний часник. Перемішуємо, формуємо котлети.
Білок виливаємо в плоске блюдце, обвалюємо в ньому кожну котлету і кладемо на заздалегідь розігріту сковороду. Білок не дасть котлет розвалитися.
Коли перша сторона досить підсмажилася, перевертаємо котлету, засмажуємо з другої сторони. До засмаженим з обох сторін котлет додайте трохи води, накрийте кришкою і варіть їх. Вода зробить котлети більш соковитими, а ставшуюся в сковороді рідину можна використовувати як підлив.
Готові котлети можна посипати нарізаними петрушкою і кропом, на гарнір до них добре підійде відварний картопля, пюре, гречка або макарони. Приємного апетиту.