Котлети, приготовлені з м’ясного фаршу і картоплі, виходять смачними і соковитими. А панировочная суміш робить готові котлетки з приємною, хрусткою скоринкою.
Інгредієнти
Свинина – 300 гр | |
Яловичина – 300 гр | |
Цибуля – 1 штука | |
Картопля – 2 жарти | |
Яйце – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Суміш мелених перців – за смаком | |
Сухарі панірувальні – 6 ст. ложок | |
Масло рослинне – 40 мл |
Для приготування домашніх котлет використовується свинина і яловичина. З даних м’ясних інгредієнтів робиться фарш, який потім доповнюється сирим подрібненим картоплею, курячим яйцем, сіллю і спеціями. Для смаження котлет знадобиться сковорода з кришкою. Також для реалізації рецепта домашніх котлет з фаршу і картоплі слід підготувати м’ясорубку, миску, тертку, обробну дошку, ножик, тарілку для панірувальної суміші, лопатку для перевертання підсмажених котлеток.
Покроковий рецепт
Отже, відміряйте потрібну кількість інгредієнтів. М’ясо спочатку наріжте на шматочки, а потім перекладіть в чашу м’ясорубки, щоб прокрутити його. Для подрібнення м’ясних інгредієнтів можна скористатися кухонним комбайном.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Подрібніть на обробній дошці цибулину на шматочки. Перекладіть цибульну нарізку змішаний фарш зі свинини і яловичини. Промийте картопляні бульби, очистіть їх. Подрібніть очищену картоплю, скориставшись теркою з середніми отворами. Перекладіть отриману картопляну масу в м’ясний фарш. Можна трохи віджати картоплю перед додаванням.
Щоб наші м’ясо – картопляні котлети не розвалилися при смаженні на сковороді, до інгредієнтів в миску розбиваємо одне куряче яйце. Приправляємо інгредієнти за смаком спеціями і сіллю. З спецій можна взяти суміш мелених перців.
Чистими руками ретельно перемішуємо інгредієнти. Фарш із свинини та яловичини, доповнений картоплею, готовий до подальшої обробки.
Отриманий фарш ділимо на однакові шматочки. На тарілку висипаємо потрібну кількість панірувальних сухарів. З кожного шматочка катає кульки, які потім переправляємо в панірувальну суміш. Кульки притискуємо, щоб вийшли круглі або овальні котлетки. Паралельно з цим процесом ставимо сковороду на плиту, в яку вливаємо олію для смаження котлет. Добре підігріваємо олію.
Сформовані з фаршу котлетки і картоплі відправляємо на сковороду в розігріту олію. Підсмажуємо котлетки до утворення скоринки з одного боку, потім перевертаємо їх на другий бік. У процесі смаження краще накрити сковороду кришкою, щоб бризки не забруднили поруч стоїть посуд і плиту.
Соковиті котлети з фаршу готові! Подаємо їх до столу з улюбленим гарніром. Приємної трапези!