Легкий салат з крабовими паличками можна зробити ситним і поживним, додавши в нього варений рис.
Інгредієнти
палички крабові – 1 упаковка | |
велика сира морква – 1 шт. | |
варений рис – 5 ст. л. з гіркою | |
яйця (варені) – 4 шт. | |
консервована кукурудза – 1 банку | |
майонез (або білий йогурт) – 2 – 3 ст. л. для заправки | |
сіль – за смаком |
Чоловіча, ситна варіація всіма улюбленого салату з крабовими паличками. Додавання рису робить його більш цікавим і поживним, а обсмажена морква додає цікаві, насичені нотки. Страва підходить для щоденного раціону, допоможе прикрасити святковий стіл. Підійде салат і для сімейної вечері.
Покроковий рецепт
1. Збираємо необхідні продукти: відварюємо, моркву і яйця чистимо. Щоб рис став розсипчастим, необхідно прибрати крохмаль. Для цього відварюємо її в дуже великій кількості води, проціджують. Наливаємо свіжої холодної води, промиваємо готовий рис повторно.
2. Моркву крупно шаткуємо на тертці (підійде «корейська» модель), обсмажуємо на сковороді, перекладаємо в салатник.
3. Очищені яйця протираємо на крупній тертці, додаємо до моркви.
4. Висипаємо кукурудзу і промитий рис.
5. Палички розпаковуємо. Якщо заморожений продукт, його можна не розморожувати. Кришимо кубиком, додаємо до салату. Заправляємо готову страву майонезом. Більш дієтичний, але не менш смачний, варіант заправки – білий йогурт.
6. Перемішуємо. Салатик готовий! Можна прикрасити зеленню, кукурудзою, морквою і подавати до столу.