Крем-суп з гарбуза з беконом і часниковими грінками виходить ситним і корисним. Поєднання солодкуватого гарбузового присмаку, копченого бекону і часнику надають йому пікантності.
Інгредієнти
Картопля – 5 штук виберіть середнього розміру | |
Гарбуз – 1/4 частина виберіть середнього розміру | |
Морква – 1 штука | |
Цибуля – 1 штука | |
Рослинна олія – 7 столових ложок для гасіння гарбуза і приготування грінок | |
Бекон – 100 грам | |
Білий хліб – 4 скибки | |
Часник – 2 зубчики |
Гарбуз – один з найбільш корисних овочів, вона містить велику кількість вітамінів, мікро – і макроелементів, не викликає алергічних реакцій. У деяких джерелах можна знайти інформацію про те, що гарбуз сприяє лікуванню алергії, не знаю, наскільки останнє твердження є вірним, але користі від гарбуза точно більше, ніж шкоди.
Один із способів приготувати гарбуз – зробити з неї крем-суп.
Покроковий рецепт
Миємо, чистимо, нарізаємо картоплю невеликими шматками, заливаємо водою, ставимо на вогонь. Як закипить, зменшуємо газ, продовжуємо варити на повільному вогні. Солимо за смаком.
Миємо, чистимо, нарізаємо картоплю невеликими шматками, заливаємо водою, ставимо на вогонь. Як закипить, зменшуємо газ, продовжуємо варити на повільному вогні. Солимо за смаком.
Гарбуз ріжемо на невеликі квадрати, викладаємо на розігріту товстостінну посуд, куди заздалегідь додаємо рослинне масло.
Тушкуємо гарбуз, приблизно 15 хвилин, до закінчення цього часу гарбуз стемніє і стане м’якою, буде дуже легко розминатися ложкою.
Чим більше в супі гарбуза, тим більш вираженим буде смак і насичений колір.
Моркву тремо на дрібній тертці, обсмажуємо на розігрітій сковороді, морква повинна стати м’якою з медовим відтінком. Додаємо її до картоплі.
Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору, теж відправляємо в каструлю.
Додаємо в каструлю готову гарбуз, варимо все разом ще хвилин 5-7.
Знімаємо з вогню, збиваємо блендером в однорідну масу, додаємо вершки або молоко, доводимо до потрібної консистенції. Суп повинен капати з ложки, але при цьому не бути дуже рідким.
Обсмажуємо тонко нарізаний бекон.
Для приготування сухарів замочуємо в олії часник, пропущений через чеснокодавку, або натертий на дрібній тертці.
Нарізаємо хліб кубиками, або товстою соломкою, як на фото. Обвалюємо в олії з часником і ставимо в розігріту духовку, підсушуємо. Підрум’янені сухарі викладаємо в окрему чашку.
Все готово, переходимо до сервіровці. Наливаємо суп у тарілку, зверху викладаємо смажений бекон, прикрашаємо гарбузовим насінням. Сухарі подаємо окремо, їх краще додавати відразу перед вживанням, інакше, вони розтопляться. Приємного апетиту!