Солянка збірна мясна

Солянка проста в приготуванні. Добре її готувати після застіль: і вранці стане в нагоді, і залишається багато різних м’ясних нарізок. Також можна купити всього по трохи, вийде відмінний смак.

Інгредієнти

Свинина – 700 г
М’ясна нарізка – 800 р – 1 кг хто любить більш густий, то 1 кг
Морква – 1 шт
Цибуля – 1 шт
Солоні огірки – 200 г
Помідори – 3 невеликих шт
Лимон – 1 шт
Маслини – 1 банку
Часник – 4 зубчики
Зелень – 60 г
Лавровий лист – 3 – 4 шт
Сметана – за смаком

Як приготувати Солянка збірна м’ясна

Солянка це одне з найулюбленіших перших страв. Чудовий смак, насичений пряний аромат, ідеальне поєднання всіх інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Починаю з приготування бульйону. Каструля об’ємом 3,6 л. У мене була м’якоть свинини, порізала на кілька частин, щоб прискорити приготування. Залила водою, додала лавровий лист.

Поки бульйон вариться, я чищу і тру моркву, подрібнюю цибулю, ріжу огірки соломкою, нарізаю маслини, бланшую помідори. У мене була копчена курка, мисливські ковбаски, молочні сосиски і докторська ковбаса. Нарізала в довільній формі.

На сковорідку наливаю трохи рослинної олії, додаю кілька зубчиків часнику, злегка обсмажую для аромату і викидаю.

З бульйону виймаю м’ясо. У сковороду висипаю м’ясну нарізку. Пару хвилин підсмажую до золотистої скоринки. Головне не перетримати, можна висушити м’ясо. Потім відправляю в бульйон.

У цю ж сковороду додаю цибулю, моркву, огірки, помідори, які попередньо подрібнила в блендері.

Поки готуються овочі, швидко нарізаю свинину і відправляю в каструлю.

Коли додала м’ясну нарізку, свинину, овочеву суміш, п’ять хвилин чекаю, поки вони подружаться, видавлюю сік з половини лимона і закидаю маслини.

Дивіться також:  Солянка з капусти, тушкована з курячою печінкою

Через пару хвилин додаю нарізану зелень: кріп і петрушку.

Вимикаю солянку і даю настоятися десять хвилин під щільно закритою кришкою. Розливаю по тарілках і обов’язково додаю в кожну порцію ложку сметани, часточку лимона і зелень.