Креветки в клярі

Креветки в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Креветки попередньо розморожуємо і очищаємо від панцира, залишивши лише хвостик. Поки креветки розморожуються, готуємо маринад: у оливкову олію додаємо тертий часник, сіль і суміш перців за смаком. Залишаємо креветки маринуватися протягом 10-15 хвилин


Готуємо кляр для креветок: у борошно вливаємо мінеральну воду (або пиво), додаємо яйце, ретельно розмішуємо і даємо трохи відстоятися тісту, щоб воно злегка загусло. За консистенцією тісто має бути схожим на млинцеве.


Креветки дістаємо з маринаду і викладаємо на паперовий рушник. Беремо кожну за хвостик і опускаємо в кляр, потім швидко переносимо на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажуємо по 1 хвилині з кожного боку до золотистої скоринки, стежачи за тим, щоб не підгоріли.


Після обжарювання викладаємо креветки на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло. Подаємо з листям салату, окропивши креветки лимонним соком. Можна також подавати з часниковим, сирним або соєвим соусом – з будь-яким з них креветки хороші!