В рецепті всього два інгредієнти тісто і начинка. Можна використовувати жовток для змащування круасанів.
Інгредієнти
Тісто листкове – 1 рулон Дріжджове або просте листкове | |
Шоколад – 1 плитка Кілька дитячих шоколадок |
Цей рецепт універсальний, так як круасани можна приготувати з будь-якою начинкою. Оскільки дорослі і діти люблять шоколад, будемо використовувати дитячий від Kinder і плитку молочного шоколаду.
Покроковий рецепт
Тісто заздалегідь розморожуємо. В рецепті використовується просте і дріжджове листкове тісто, останнім смачніше і пишніше. Обидва пласта залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Шоколад поділяємо на шматочки – скільки квадратів, стільки і круасанів. Якщо взяти чорний шоколад, він не так швидко розтане, буде відчуватися шматочок плитки.
Тісто ділимо на трикутники за розмірами квадратиків шоколадки. Якщо вони занадто вузькі, можна взяти по дві частини.
Звертаємо тісто в трубочку і затискаємо краю з кожної сторони.
Розкладаємо на деко в 2 см один від одного, так як тісто підніметься.
Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів або на стільки, скільки вказує виробник тесту. Готові круасани виходять ніжними і дуже смачними.