Відмінно підійде вегетаріанцям і веганам, людям з алергією на лактозу. Тим, хто дотримується посту, також доведеться по душі така смачна альтернатива звичайному коров’ячого молока.
Інгредієнти
Кунжут – 100 грам | |
Фінік – 6 штук | |
Мед – 2 столові ложки | |
Вода – 1 літр |
Кунжутне молоко дуже корисно для всіх людей. Воно багате кальцієм і білком. Його можна вживати як самостійний продукт, або додавати в чай, каву. На такому молоці виходить смачною будь-яка каша.
Покроковий рецепт
З вечора підготувати інгредієнти. Промити кунжут і фініки. Засипати кунжут в банку, залити водою, залишити на ніч.
Воду злити, кунжут промити.
Додати до кунжуту 100-200 мл води, фініки без кісточок і мед.
Усе ретельно подрібнити заглибним блендером на максимальній потужності.
Долити ще води, ще раз попрацювати блендером.
Процідити через сито.
У результаті отримуємо в міру солодке шалено смачне кунжутне молоко, яке володіє приємним горіховим ароматом. Якщо не влаштовує його концентрація, можна додавати води більше або менше – за бажанням.