Інгредієнти
Курячі стегна – близько 1 кг | |
Часник – 9 зубчиків | |
Сіль – | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Херес – 1/4 склянки |
Як приготувати Курча в хересі з часником
Херес – вино міцністю 12-18/ %, вироблене в Іспанії. Херес став відомий ще в 1000 році до н. е.., коли фінікійці завоювали Південно-Східну Андалузії і заснували місто Херес (який згодом дав назву напою). У даному рецепті херес можна замінити сухим білим вермутом.
Покроковий рецепт
3 зубчики часнику почистити, дрібно нарізати. М’ясо курчати вимити, натерти часником і сіллю.
У каструлі з товстим дном або сотейнику розігріти олію, покласти шматки курчати і часник, смажити до золотистого кольору курки.
Влити в каструлю або сотейник херес, дати йому повністю википіти, зняти з вогню.
Подавати страву до столу гарячим. Приємного апетиту!