Курка з грибами у вершковому соусі

Курка з грибами у вершковому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це рецепт дуже простий і швидкий (мені вдалося приготувати його всього лише за 25 хвилин!),з ним впорається будь-холостяк і починаюча господиня. Найголовніше,що виходить дуже смачно і універсально

Інгредієнти

Куряче філе – 300 гр Філе потрібно заздалегідь розморозити
Гриби печериці – 200 гр У мене були заморожені
Молоко – 200 мл
Приправа для жульєна “маггі” – 1 упаковка
Цибуля – 1 велика цибулина
Рослинна/вершкове масло – 2 ст. л. У мене оливкова, але краще вершкове

Як приготувати Курка з грибами у вершковому соусі

М’яка курочка, вершковий соус, грибний смак ніжний…Це одне з моїх найулюбленіших страв, тому що це смачно, легко перетравлюється, містить багато так потрібного нам білка!

Хочу додати, що це блюдо підійде навіть тим, хто сидить на дієті, тому що вершковий соус ми будемо готувати не з вершків…Цікаво? Тоді їдемо далі!

Покроковий рецепт

Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо масличко, і, поки вона гріється, безжально шматує цибулю на квадратики.
Коли масло розігрілося (я просто капаю крапельку води, та, якщо масло шипить, значить, розігрілося), кидаємо туди цибулю, трохи заважаємо, а потім закидаємо печериці (якісь добрі виробники вирішили їх пошматувати на такі кусищи, що це виглядає дико, але нічого не поробиш). Я поклала прямо заморожені-лід тане прямо на сковороді.
Продовжуємо тушкувати.

Поки цибулю і печериці тушкуються, філе ріжемо на квадратики/прямоугольнички. Бажано, щоб вони були невеликого розміру, щоб кожному дісталася курочка.
Кидаємо філе в сковорідку, трохи помішуємо. Ну, найскладніше вже позаду, далі нас очікують магія і видовища!

Розводимо в молоці цю приправу (ніяких реклам, просто реально хороша приправа).
Альтернатива: молоко+пшеничне борошно/крохмаль. Ця суміш теж подіє як загусник, але смак буде трохи менше грибний.

Заливаємо молоко з приправою в сковорідку і починаємо випарювати, помішуючи.
За рахунок великої площі сковороди, випаровується дуже швидко, так що від сковорідки не відходьте, а заважайте!

Рідина буде продовжувати випаровуватися, ТОМУ дивіться на своє око і смак: коли консистенція вам сподобається, то вимикайте, зніміть з конфорки і продовжуйте помішувати ще 2-3 хвилини. Після можете накрити кришкою.
Приємного апетиту!