Курка з картоплею, запечена в сметані

Курка з картоплею, запечена в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для шанувальників ситних страв з курки, приготованих в духовці разом з картоплею, пропонується цей чудовий рецепт.

Інгредієнти

Курка – 1 кг
Картопля – 1 кг
Часник – 2 зуб.
Сметана – 200 гр
Сіль – за смаком
Спеції для курки – за смаком

Як приготувати Курка з картоплею, запечена в сметані

Для приготування смачної страви в духовці з картоплі і курки нам потрібно сметана. Смаковий тон страви додають спеції і часник. Для запікання нам потрібно жароміцний форма. На виході курка шматочками з картоплею виходить не тільки смачним, але і досить апетитною!

Покроковий рецепт

Курку для нашого страви обробляємо на шматочки приблизно однакового розміру.

Перекладаємо курячі шматочки в макітру. До них додаємо часник, пропущений через прес або подрібнений на тертці, 100 г сметани. Солимо курячу нарізку, додаємо спеції.

Перемішуємо, даємо промаринуватися курці хоча б з півгодини.

Промиваємо від забруднень картоплю. Очищаємо його від шкірки, нарізаємо на обробній поверхні у формі шматочків середнього розміру. Перекладаємо картопляну нарізку в глибоку миску, солимо, додаємо 100 г сметани. Перемішуємо.

Переходимо до формування страви і подальшого запікання його в духовці. Картопляні шматочки в сметані перекладаємо у форму для запікання.

Зверху розподіляємо замариновані шматочки курки. До інгредієнтів додаємо трохи окропу і прибираємо форму в духовку на годину. Запікаємо страву при 200 градусах.

Апетитна курка з картоплею в сметані готова! Приємного апетиту!