Оригінальний рецепт курки.
Інгредієнти
великі часточки часнику – п’ять штук | |
невелика куряча тушка – одна штука | |
свіжий імбир тертий – одна чайна ложка з гіркою | |
темне високоякісне пиво – 270 мл | |
ароматне масло оливкове – одна ст. ложка | |
чорний тонкомолотий перець – за смаком | |
подрібнені трави прованські сушені – за смаком | |
морська сіль тонкого помелу – за смаком |
Куряча тушка, приготовлена з темним пивом і сушеними прованськими травами, виходить дуже соковитою, ароматною, ніжною на смак.
Покроковий рецепт
Дрібно натерти необхідну кількість часнику, відокремити половину порції часникової маси, з’єднати її з тертим імбиром і перемішати, потім обробити курячу тушку, ретельно промити її.
Нафарширувати курку часниково-імбирною ароматною сумішшю, потім тушку приправити зі всіх сторін перчиком, трохи посолити, злегка змастити оливковою олією, змішаною з тертим часником, присипати сушеними травами.
Перекласти курку з прянощами в підготовлену глибоку форму, полити темним пивом, накрити ємність з курячим м’ясом харчовою фольгою, потім поставити в духовку і запікати при 250 градусах в гарячій духовці протягом однієї години.
По закінченні вищевказаного часу прибрати харчову фольгу, продовжити процес готування ще п’ятнадцять хвилин, як тільки пряна курка з пивом буде готова, викласти її на сервірувальне блюдо і подавати в гарячому вигляді з запеченою картоплею.