Куряча печінка в сметані

Ніжна печінка тане в роті. Блюдо відмінно підходить до будь-якого гарніру.

Інгредієнти

куряча печінка – 500 г
сметана – 400 г
цибулина – 1 шт
морква – 1-2 шт
вода – 200 мл
борошно – 4 ст. л.
рослинне масло – 3 ст. л.
сіль – за смаком
перець – за смаком
паприка – за смаком

Як приготувати Куряча печінка в сметані

Страва готується швидко, відмінно підходить для повсякденного вечері. З курячою печінкою в сметані відмінно поєднується спагетті, картопляне пюре, гречка, рис та ін. Овочі додають соковитості, крім того морква прибирає запах печінки. В рецепті використовується куряча печінка, але можна взяти і яловичу.

Покроковий рецепт

Ріжемо цибулю півкільцями.

Натираємо моркву на крупній тертці.

Печінку промиваємо під проточною водою і ретельно видаляємо всі прожилки. Ріжемо курячу печінку на 2-3 шматочка.


Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо моркву. Пасеруємо овочі до м’якості моркви.


Поки цибулю і моркву обсмажуються, готуємо панірувальну суміш для печінки. Змішуємо борошно, сіль, перець, паприку.

Обвалюємо печінку в борошні зі спеціями.


Кладемо печінку до засмажки. Обсмажуємо протягом 5-8 хвилин.


Додаємо сметану, воду і перемішуємо. Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися хвилин на 20.

Готове. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мясо по-французьки з курячого філе