Курка з перцем і оливками по-іспанськи

Курка, приготована на сковороді з болгарським перцем і оливками. Курка виходить соковита, обсмажена до рум’яного кольору. Овочі йдуть як доповнення.

Інгредієнти

курячі стегенця – 3 окосту
болгарський перець – 2 шт.
цибуля червоний – 1 головка
часник – 2 зубчики
рослинна олія – 1 столова ложка
оливки – кілька
розмарин сушений – 1/2 ч. ложки
сіль – за смаком
мелений перець – за смаком
лимон – 1 шт.

Як приготувати Курка з перцем і оливками по-іспанськи

Прекрасне блюдо підніме настрій яскравими квітами. Червоний болгарський перець і оливки прикрашають ніжне куряче м’ясо. І родзинка тут звичайно – оливки!

Покроковий рецепт

Курячі стегна або окосту промийте та висушіть. Якщо бажаєте, можна зняти шкіру і відокремити м’ясо від кісток. Знову ж при бажанні, можна нарізати невеликими шматками.

Розігрійте олію у великій сковороді. Обсмажте курячі стегенця з обох боків до золотистого кольору.

Болгарський перець розріжте на четвертинки, видалити насіння і промийте. Наріжте перець соломкою.

Очистіть і наріжте півкільцями червоний лук. Видавити через чеснокодавку часник. Оливки наріжте кільцями.

У сковороду до курки закиньте нарізану цибулю і болгарський перець, смажте протягом 2-х хвилин. Потім в цю ж сковороду додайте оливки, розмарин.

Приправте видавленим через чеснокодавку часником, сіллю і чорним перцем. Готуйте під кришкою протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Полийте м’ясо курки лимонним соком. Подавайте до столу з улюбленим гарніром.

Дивіться також:  Салат з курки з виноградом і волоським горіхом