З тих компонентів, які часто використовують для приготування самих звичних страв, можна створити маленький кулінарний шедевр у вигляді ситного, але в той же час, простого обіду.
Інгредієнти
куряче філе без шкірки велике – один шматок | |
олія оливкова – 1-2 ст. ложки | |
помідори черрі – 10 штук | |
попередньо відварені спагетті – 200 грам | |
панірувальні сухарі – 1 столова ложка | |
трави запашні сушені, морська сіль, рожевий подрібнений перець – за смаком | |
орегано сушене – 2 щіпки | |
часник – 1-2 зубчики можна використовувати гранульований часник | |
свіжий базилік – 2 столові ложки нарізаної | |
твердий сир тертий – одна жменя |
З тих компонентів, які часто використовують для приготування самих звичних страв, можна створити маленький кулінарний шедевр у вигляді ситного, але в той же час, простого обіду.
Покроковий рецепт
Промити спочатку куряче філе, потім кухонним рушником підсушити його злегка, прикрити харчовою плівкою, а після цього відбити кухонним молоточком. Присипати різними спеціями за своїм розсудом, потім підготувати сковорідку і в неї влити в необхідній кількості рафінована рослинна олія.
Обсмажити відбите куряче філе в спеціях спочатку з однієї сторони, а після цього перевернути і на іншу сторону, крім того, під час смаження м’ясо необхідно трохи притиснути. Зовсім не обов’язково до повної готовності доводити куряче м’ясо, так як воно надалі буде ще й готуватися в духовій шафі.
Як тільки куряче м’ясо в спеціях приготується повністю, його необхідно викласти на обробну дошку, нарізати дрібними шматочками м’ясо.
Підготувати одну невелику форму, дно її рясно змастити олією і по всій поверхні присипати панірувальними сухарями.
Відварити в необхідній кількості спагетті, а якщо вони залишилися ще після обіду, то можна використати їх. Підготовлені відварені спагетті рівномірним шаром викласти на дно невеликої форми для запікання.
Нарізати помідори черрі навпіл (якщо у вас великі помідори, поріжте з просто шматочками). Викласти подрібнені овочі поверх спагетті, далі розподілити рівним шаром ще й курячі шматочки.
Тепер потрібно додати дрібно нарізаний часник, 2 столові ложки нарізаного свіжого базиліка і чайну ложку сушеного орегано. Все це перемішуємо і запікаємо в духовці 15 хвилин.
При подачі страву прикрашаємо тертим твердим сиром (краще, якщо це буде пармезан) і свіжим базиліком. Приємного апетиту!