Курка з пивом і прованськими травами

Оригінальний рецепт курки.

Інгредієнти

великі часточки часнику – п’ять штук
невелика куряча тушка – одна штука
свіжий імбир тертий – одна чайна ложка з гіркою
темне високоякісне пиво – 270 мл
ароматне масло оливкове – одна ст. ложка
чорний тонкомолотий перець – за смаком
подрібнені трави прованські сушені – за смаком
морська сіль тонкого помелу – за смаком

Як приготувати Курка з пивом і прованськими травами

Куряча тушка, приготовлена з темним пивом і сушеними прованськими травами, виходить дуже соковитою, ароматною, ніжною на смак.

Покроковий рецепт

Дрібно натерти необхідну кількість часнику, відокремити половину порції часникової маси, з’єднати її з тертим імбиром і перемішати, потім обробити курячу тушку, ретельно промити її.

Нафарширувати курку часниково-імбирною ароматною сумішшю, потім тушку приправити зі всіх сторін перчиком, трохи посолити, злегка змастити оливковою олією, змішаною з тертим часником, присипати сушеними травами.

Перекласти курку з прянощами в підготовлену глибоку форму, полити темним пивом, накрити ємність з курячим м’ясом харчовою фольгою, потім поставити в духовку і запікати при 250 градусах в гарячій духовці протягом однієї години.

По закінченні вищевказаного часу прибрати харчову фольгу, продовжити процес готування ще п’ятнадцять хвилин, як тільки пряна курка з пивом буде готова, викласти її на сервірувальне блюдо і подавати в гарячому вигляді з запеченою картоплею.

Дивіться також:  Курячі ніжки з хрусткою скоринкою у фользі з картоплею