Куряча печінка, тушкована з болгарським перцем і помідором

Куряча печінка, тушкована з болгарським перцем і помідором – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготована з овочами печінка має насичений смак, відмінно підходить для обідньої трапези.

Інгредієнти

Куряча печінка – 300 гр
Перець болгарський – 1 шт.
Помідор – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Масло рослинне – 45 мл
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Зелень – за смаком

Як приготувати Куряча печінка, тушкована з болгарським перцем і помідором

Куряча печінка – субпродукт, який використовується хозяюшками для готування різноманітних простих страв. Страви з курячою печінкою виходять смачними, ситними. У нас куряча печінка гаситься спільно з болгарським перцем і помідором. Використовується також морква і цибуля-ріпка.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти.

Перед гасінням обробляємо курячий субпродукт – печінка. Промиваємо, зрізаємо прожилки. Нарізаємо печінку шматочками. Розігріваємо в каструлі (сковороді, сотейнику) рослинне масло. Нарізку з курячої печінки перекладаємо для обжарювання в масло. Смажимо, іноді перемішуючи, 5 хвилин.

Подрібнюємо теркою моркву. Морквяну стружку викладаємо до печінки. Довільними шматочками нарізаємо цибулю-ріпку. Додаємо цибульні шматочки до інгредієнтів.

Видаляємо з перцю насінну коробочку. Перчик на обробній поверхні нарізаємо у формі смужок. Викладаємо нарізку з болгарського перцю до печінки і овочів. Перемішуємо, продовжуємо гасіння.

Великий помідор натираємо без шкірки. Помідорну масу виливаємо в каструлю. Солимо компоненти страви з курячого субпродукту, перчимо. Накриваємо кришкою.

Тушкуємо курячу печінку з перцем до готовності всіх інгредієнтів.

Склад страви в кінці готування рекомендується урізноманітнити нарізкою з кропу.

Апетитна куряча печінка, тушкована з болгарським перцем, готова! Приємною всім трапези!