З таких простих інгредієнтів, як цвітна капуста, куряче філе можна приготувати смачну і ніжну запіканку, яка підійде для повсякденного меню.
Інгредієнти:
– рубана зелень свіжа (за смаком);
– готове картопляне пюре (260 м);
– жирне молоко (120 мл);
– невеликий качан цвітної капусти;
– сіль (за смаком);
– високоякісне борошно пшеничне (38 м);
– легкоплавкий сир твердого сорту (168 м).
– яйце куряче (одна штука);
– червоний лук великий (одна штука);
– куряче філе без шкірки (360 г).
У невеликій каструлі закип’ятити воду, додати в неї кольорову капусту, розділену на суцвіття, потім готувати її на сильному вогні приблизно три хвилини.
Поставити на помірний вогонь ще одну каструлю, влити в неї достатню кількість відфільтрованої води, злегка посолити, додати промите куряче філе.
Довести м’ясо свійської птиці до повної готовності, потім нарізати маленькими шматочками, після цього почистити цибулину і дрібно порубати її.
Підготувати невелику форму для запікання, викласти в неї нарізане куряче м’ясо, розрівняти, зверху розподілити порізану цибулю, потім створити шар з відвареної цвітної капусти.
На капустяний шар слід викласти тепле картопляне пюре, добре розрівняти його, за смаком додати сіль.
У миску насипати необхідну кількість пшеничного борошна, додати сире яйце і влити молоко, збити інгредієнти, потім приготовленою заливкою полити листкову заготовку. Додати рубану зелень, насипати тертий сир, після цього надіслати форму в духовку, готувати курячу запіканку 50 хвилин при 185 градусах.