Рослинна (соняшникова чи оливкова) олія ст.
Борошно пшеничне (в/с) 160 г
Салат листовий
Спосіб приготування: Починаємо з оброблення курячого м’яса. Для цього промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо його на обробній дошці на порційні шматочки, які повинні бути приблизно одного розміру (товщина не більше одного сантиметра). Тепер їх необхідно злегка відбити кухонним молоточком і посипати дрібною сіллю і спеціями для курки. М’ясо залишаємо трохи полежати, а в цей час готуємо кляр. Розбиваємо куряче яйце і відокремлюємо в різні миски білок і жовток. У миску з жовтком всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Після чого вливаємо воду і збиваємо до однорідності, щоб не залишилося борошняних грудочок. Білок збиваємо міксером або віночком до утворення білої густої піни. Акуратно з’єднуємо білок з сумішшю води, жовтка і борошна. При цьому необхідно ввести збитий білок поступово, щоб він зберіг консистенцію. Все перемішуємо і кляр готовий. У глибокій сковороді розігріваємо рафінована соняшникова або оливкова олія (беремо без запаху). Курячі шматочки поступово опускаємо в кляр і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо з обох сторін протягом семи хвилин до зарум’янювання. Кришкою сковороду не накриваємо. Пересмажуємо таким чином все м’ясо і перекладаємо на тарілку. Потім беремо листя салату, акуратно їх промиваємо й обсушуємо на кухонному чистому рушнику. Після цього красиво розкладаємо їх на порційні тарілки і зверху розподіляємо обсмажені шматочки курячого філе. Готову страву подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами. Куряче філе в клярі виходить м’яким і ніжним, а приготування не займає багато часу.