М’ясо можна замаринувати заздалегідь. Заморожені гриби заздалегідь витягнути і відварити в підсоленій воді 15 хв. Молоко для соусу взяти холодне. Розтопити Масло заздалегідь. Борошно просіяти.
Інгредієнти
Часник сушений або свіжий – 1/2 ч. л., 1 зубчик | |
Вершкове масло розтоплене – 1 ст. л. | |
Спеції – На-віч | |
Молоко – 300 мл | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Гриби заморожені – 150 гр. | |
Куряче філе – 2 |
Для приготування курячого м’яса з грибами в білому соусі беремо:
-2 невеликих курячих філе;
-150 гр.заморожені грибів;
-спеції ( карі, коріандр,паприка, сіль, перець ( на вибір);
Для соусу:
-1 ст. л. борошна;
– 300мл.молока; молоко повинно бути холодним).
-1ст.л.розтопленого злив.масла;
– 1/2 ч. л. сушеного часнику.
Покроковий рецепт
2 середніх курячих філе нарізати невеликими шматочками; солимо, перчимо за смаком, далі додаємо спеції. Я взяла каррі, паприку, коріандр. Спеції можна взяти які є або які вам подобаються. Додаємо всі специм приблизно по 1/2 ч. л. Залишаємо на 10 хв. маринуватися м’ясо, далі обсмажуємо 20-30 хвилин в залежності від розміру шматочків.
150 гр.заморженных грибів нарізаємо наполовину ( я купувала цілі маленькі печериці). Відварюємо в підсоленій воді 15 хв. Далі додаємо в м’ясо за 10 хвилин до його готовності.
Приступаємо до приготування соусу. Для цього борошно обсмажуємо до кремового кольору, наливаємо потихеньку злив.масло, при цьому весь час змішуємо міксером, поступово вливаємо холодне молоко, так само весь час збиваємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Додаємо часник сушений. Варимо на повільному вогні, поки не загусне ( приблизно 5-7 хвилин).
Після того як приготували соус, соус вливаємо у вже готове м’ясо. Подаємо з рисом
А ось і готову страву. Приємного апетиту!