Курячі гомілки виходять незвичайними, соковитими, з насиченим смаком і кольором.
Інгредієнти
Курячі гомілки – 800 гр. | |
Манго – 0,5 шт. не перезрелое | |
Соєвий соус класичний – 0,5 склянки | |
Цукор – 0,5 ч. л. | |
Імбир сухий – 1 ч. л. | |
Коріандр цілий – 1 ч. л. | |
Перець червоний мелений – 1 ч. л. можна замінити паприкою |
Давно хотіла приготувати курку в тропічному стилі. Рецепт з’явився в моїх думках за кілька днів до свята і був випробуваний на Новий рік. Всім дуже сподобалося!
Покроковий рецепт
Курячі гомілки обмиемо і обсушим. Манго разрежем навпіл і видалити кісточку. Наріжемо фрукт середніми шматочками.
Спеції, цукор і сіль змішаємо в невеликому посуді. Солі треба взяти лише дрібку, оскільки соєвий соус теж солоний.
Натираємо гомілки сумішшю.
Заливаємо м’ясо соєвим соусом, потім гарненько кожну ніжку в соус.
Перекладаємо гомілки шматочками манго, намагаючись, щоб на кожну припадало по часточці з двох сторін.
Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Після закінчення часу, перекладаємо ніжки в рукав для запікання ( або пакет для запікання ). Намагаємося зберігати чергування манго і гомілок. Поливаємо соусом.
Ставимо в духовку на 1,5 години, при температурі 160-180 градусів.
Дістаємо з духовки готову страву. Обов’язково при подачі додайте запечене манго, виходить дуже смачним!
Можна гарнірувати картоплею або рисом.
Приємного апетиту!