Для приготування на дві персони:
Курячі ляшки – 5 штук
Цибуля – 2шт
Соєвий соус – 100 мл
Сіль, перець, куркума
Картопля 6 штук
Морква – 2 штуки
Часник – 2 зубчики
Кунжут – 30 гр
Інгредієнти
Курячі стегенця – 6 шт або курячі стегенця | |
Цибуля – 2 шт | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Картопля – 6 шт | |
Морква – 3 шт | |
Часник – 2 зубчики | |
Кунжут – 30 гр | |
Сіль, перець, куркума – за смаком |
Ще один цікавий варіант для приготування стегенець. Легкий маринад на основі соєвого соусу додасть м’ясу ніжний, пікантний смак, а технологія приготування в духовці з овочами дозволить зберегти всі корисні властивості продуктів. У свою чергу, паніровка з кунжуту додасть м’ясу естетичний, святковий вигляд і послужить додатковим джерелом кальцію, якого так багато в цих насінні.
Покроковий рецепт
Маринуємо м’ясо заздалегідь
Для приготування курячі грудки моєму, посипаємо сіллю, перцем і куркумою. Ріжемо цибулю півкільцями. Перемішуємо в глибокій посуді і заливаємо соєвим соусом. Все перемішуємо, закриваємо плівкою або щільною кришкою і залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин, можна довше
Готуємо подушку для м’яса:
Почистити 6 середніх картоплин і 3 моркви, помити, підсушити паперовим рушником, нарізати кружечками ,посипати сіллю, куркумою, видавити з допомогою додати натертий часник. Все перемішати.
Збираємо і запікаємо страву:
В пакет для запікання викладаємо на дно картоплю і моркву, зверху укладаємо промариновані ляшки, попередньо обвалявши їх в кунжуті. Закорковуємо пакет. Робимо кілька проколів зубочисткою. І запікаємо в духовці близько години. За десять хвилин до готування надрізаємо пакет, щоб скоринка на м’ясі добре підрум’янилася, а зайва рідина витекла, злегка підсушивши подушку. Через 10 хвилин витягуємо блюдо і викладаємо на тарілку і приступаємо до поїдання.