Курячі ніжки в глазурі

Курячі ніжки в глазурі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Курячі ніжки – 4 — 6 курячих ніжок
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням
Перець чилі – 1 чайна ложка порошку чилі (або за смаком)
Паста чилі – 1 / 2 склянки солодкого соусу чілі (з пляшки)
Соєвий соус – 1 столова ложка
Часник – 3 зубчики часнику (рубленого)
Соус – 1 / 2 склянки соусу Хойсин (солодкувато-часниково-пряний смак)
Спеції – 1 столова ложка
Оцет яблучний – 2 столові ложки
Вода – 1/4 склянки

Як приготувати Курячі ніжки в глазурі

Дні тижня летять спішно. І як завжди не вистачає часу, щоб зробити які-небудь справи. Але я все одно готую, і це мені дуже подобається, ділюся з Вами рецептом курячих ніжок і чудовим гострим соусом, який, на мою думку, ідеально підходить для м’яса птиці. Курячі ніжки тим і гарні, так як їх можна смажити, тушкувати, варити, запекти і кожен раз ви отримаєте нове блюдо. М’ясо птиці поєднується з будь-яким гарніром і його можна приготувати на вечерю. Соус, яким я ділюся, додасть курячих ніжок вишуканий смак, поєднує в собі солодкі, кислі, гострі і солоні нотки. Дуже цікаво. Коли ви спробуєте, то відчуєте вибух смаку. Описувати це просто не можливо… Ну що писати, спробуйте приготувати його. Рецепт запечених курячих ніжок і соусу наведено нижче. Блюдо придумано мною на ходу, тому не судіть строго.
Давайте готувати?

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 325 градусів за Фаренгейтом (160 – 170 градусів за Цельсієм) (я вибрав повільний метод приготування, так як люблю, коли м’ясо добре відділяється від кістки, тому температура не дуже висока). Деко вистелити пергаментним папером або фольгою (матовою стороною до м’яса) і викласти курячі ніжки.

Присипати курячі ніжки сіллю, чорним меленим перцем за смаком, присипати 1 чайною ложкою перцю чилі (можна додати менше або взагалі не додавати, але мені останнім часом дуже подобаються гострі страви) і поставити запікатися в духовку близько 35 хвилин до золотистого кольору (накривати курячу гомілку ні чим не треба).

У сковороді об’єднати інші інгредієнти: 1 / 2 склянки солодкого соусу чілі (з пляшки), 1 столову ложку соєвого соусу, 3 зубчики дрібно рубаного часнику, 1 / 2 склянки соусу Хойсин (який має солодкувато-часниково-пряний смак), 1 столову ложку суміші спецій (спеції беріть на ваш розсуд, можна взяти спеціальні для птиці), 2 столові ложки оцту і 1/ 4 склянки води. Все варити на слабкому вогні (близько 15 – 20 хвилин) до загусетения соусу.

Коли курячі ніжки будуть готові, витягнути, вмочити кожну частину м’яса птиці в соус.

Подавати курячі ніжки з улюбленим гарніром і свіжими овочами.

Приємного апетиту!