Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом

Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Айва – 4 середніх айви (близько 1 кг)
Рослинна олія – 6 столових ложок
Шафран – 1 чайну ложку
Курячі стегна – 1,5 кг курячих (або гомілки)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Томатна паста – 2 столові ложки томатної пасти, розведеної в 1/2 склянці води
Чорнослив – 10 сухих кислих слив без кісточок (можна замінити 1/3 чашки свіжого лимонного соку)
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом

Айва – красиве і загадкове слово… У стародавніх греків айва була символом любові і родючості.
У магазинах зараз можна часто зустріти айву, однак не багато хто знають, як приготувати айву і як їдять айву. По-своєму смаку, я б сказала, що айва трохи схожа на яблуко, однак структура трохи нагадує грушу. А взагалі, складно описати айву, краще її спробувати. Адже айва корисна . Айва містить величезну кількість фруктози, глюкози, заліза, кальцію, солей калію, мідь і фосфор. Лікарями особливо рекомендується їсти айву тим, у кого є явні шлунково-кишкові захворювання. Вона покращує роботу травного тракту. Так само айва благотворно впливає на організм при серцебитті, жовтяниці, проносі. Цей плід здавна використовують лікарі для лікування різних хвороб.

Отже, як приготувати айву? Я запропоную вам спробувати приготувати курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом. Куряче м’ясо з айвою – чудово поєднується і цей плід абсолютно доречний в цьому блюді. Курячі ніжки/стегенця легко можна замінити курячою грудкою. Запікається айва в духовці, а можна просто загасити м’ясо з айвою на сковорідці. Шафрановий соус буде чудовим соусом до будь-якого гарніру. Кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій.

Покроковий рецепт

Айву очистити від шкірки, видаліть серцевину і плодоніжки. Наріжте плід на часточки.

У сковороді середнього розміру розігрійте 3 столових ложки рослинного масла, додайте айву і смажте близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Додати шафран і тушкувати ще 5 хвилин. Зняти сковороду з вогню.

У великій глибокій сковороді розігрійте 3 столові ложки рослинної олії, додайте курку (точніше курячу гомілку або стегенця) і смажте, помішуючи, близько 5 хвилин. Шкірка курки придбає приємний золотистий колір. Додайте цибулю і смажте ще 6-7 хвилин. Коли цибуля дасть сік і стане м’яким, додайте томатну пасту, розведену водою. Готуйте все 10-15 хвилин, або поки рідина трохи не загусне.

Коли курка буде майже готова, додайте до неї смажену раніше айву (крок 1) і сушені кислі сливи (або замініть сливи лимонним соком, але він тут просто необхідний). Приправте сіллю і перцем за смаком. Зменшіть вогонь до слабкого і тушкуйте під кришкою близько 30 хвилин, або поки курка не стане м’якою (айва при цьому не повинна розвалюватися). Виходить ароматна, злегка кислувате блюдо з ніжним курячим м’ясом. Викладіть готову страву на велику тарілку або розкладіть курку порційно. Невелика кількість томатної рідини буде служити соусом до гарніру. На гарнір раджу подавати рис або відварну картоплю. І…негайно подавайте до столу. Приємного апетиту!