Курячі ніжки з булгуром, запечені в духовці

Курячі ніжки з булгуром, запечені в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий варіант приготування здорово економить господині час, оскільки готуються гарнір і м’ясо одночасно. Якщо ви ніколи не готували булгур перш, даний рецепт прекрасний привід познайомитися з цим різновидом пшениці, яка дуже популярна в країнах Середземномор’я.

Інгредієнти

Курячі стегенця – 4 шт.
Середня морква – 1 шт.
Середня цибулина – 1 шт.
Маленька головка часнику – 1 шт.
Пшениця булгур – 250 грам
Вода – 350 мл
Соняшникова олія – 3 столових ложки
Сіль – 5 грам
Спеції – по щіпці Чорний перець, паприка, мускатний горіх

Як приготувати Курячі ніжки з булгуром, запечені в духовці

Курячі ніжки – прекрасний варіант для ситного обіду або вечері. Коштують вони недорого, а готуються швидко. Курячі гомілки можна обсмажити або відварити. Я ж пропоную запекти їх в духовці разом з пшеницею булгур. Втім, якщо булгур на вашій кухні не в пошані, його можна замінити рисом, а замість курячих ніжок використовувати стегна або стегенця.

Покроковий рецепт

Овочі помити і очистити, часник розібрати на зубчики і розчавити ножем або пресом.

Курячі ніжки натерти спеціями, сіллю і часником. З спецій, в даному випадку, у мене чорний перець, мускатний горіх і паприка. Можна використовувати готову приправу для курки. Залишити маринуватися на п’ятнадцять хвилин.

Цибулю нарізати кубиками

Моркву натираємо на крупній тертці

У сковороду влити олію, коли олія нагріється, покласти моркву і цибулю, обсмажити 2-3 хвилини.

Булгур промити в чистій воді

Висипати крупу на сковороду, в якій смажаться цибулю і моркву. Обсмажити протягом п’яти хвилин, періодично помішуючи.

Перекласти булгур з овочами в жароміцну форму, додати 3 грама солі, зверху викласти курячі ніжки, залити водою, щоб вона трохи покривала крупу. Покласти пару горошин запашного перцю.

Поставити форму в розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо у вас форма без кришки, її потрібно закрити фольгою. До речі, якщо у вас глиняна форма для запікання, то ставити її потрібно в холодну духовку, а значить, час готування збільшити на 5 хвилин. Я визначаю готовність курячих ніжок за того, що м’ясо стало відділятися від кістки, а шкура розходитися. Через сорок хвилин знімаємо кришку або фольгу і відправляємо курячі ніжки в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб вони зарум’янилися. Добре, якщо для цих цілей в духовці є гриль. Головне не перетримати довше покладеного часу, інакше м’ясо і верхній шар гарніру будуть сухими.

Готову страву дістаємо з духовки і розкладаємо по тарілках. Булгур виходить розсипчастим і дуже ароматним.