Такий варіант приготування здорово економить господині час, оскільки готуються гарнір і м’ясо одночасно. Якщо ви ніколи не готували булгур перш, даний рецепт прекрасний привід познайомитися з цим різновидом пшениці, яка дуже популярна в країнах Середземномор’я.
Інгредієнти
Курячі стегенця – 4 шт. | |
Середня морква – 1 шт. | |
Середня цибулина – 1 шт. | |
Маленька головка часнику – 1 шт. | |
Пшениця булгур – 250 грам | |
Вода – 350 мл | |
Соняшникова олія – 3 столових ложки | |
Сіль – 5 грам | |
Спеції – по щіпці Чорний перець, паприка, мускатний горіх |
Курячі ніжки – прекрасний варіант для ситного обіду або вечері. Коштують вони недорого, а готуються швидко. Курячі гомілки можна обсмажити або відварити. Я ж пропоную запекти їх в духовці разом з пшеницею булгур. Втім, якщо булгур на вашій кухні не в пошані, його можна замінити рисом, а замість курячих ніжок використовувати стегна або стегенця.
Покроковий рецепт
Овочі помити і очистити, часник розібрати на зубчики і розчавити ножем або пресом.
Курячі ніжки натерти спеціями, сіллю і часником. З спецій, в даному випадку, у мене чорний перець, мускатний горіх і паприка. Можна використовувати готову приправу для курки. Залишити маринуватися на п’ятнадцять хвилин.
Цибулю нарізати кубиками
Моркву натираємо на крупній тертці
У сковороду влити олію, коли олія нагріється, покласти моркву і цибулю, обсмажити 2-3 хвилини.
Булгур промити в чистій воді
Висипати крупу на сковороду, в якій смажаться цибулю і моркву. Обсмажити протягом п’яти хвилин, періодично помішуючи.
Перекласти булгур з овочами в жароміцну форму, додати 3 грама солі, зверху викласти курячі ніжки, залити водою, щоб вона трохи покривала крупу. Покласти пару горошин запашного перцю.
Поставити форму в розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо у вас форма без кришки, її потрібно закрити фольгою. До речі, якщо у вас глиняна форма для запікання, то ставити її потрібно в холодну духовку, а значить, час готування збільшити на 5 хвилин. Я визначаю готовність курячих ніжок за того, що м’ясо стало відділятися від кістки, а шкура розходитися. Через сорок хвилин знімаємо кришку або фольгу і відправляємо курячі ніжки в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб вони зарум’янилися. Добре, якщо для цих цілей в духовці є гриль. Головне не перетримати довше покладеного часу, інакше м’ясо і верхній шар гарніру будуть сухими.
Готову страву дістаємо з духовки і розкладаємо по тарілках. Булгур виходить розсипчастим і дуже ароматним.