Така частина курячої тушки як стегенце часто використовується хозяюшками для приготування смачних страв. Цінують цей продукт не тільки за смачне м’ясо, але за можливість красиво оформити його подання на стіл. Наше кулінарне пропозиція – це курячий окорочок з часником.
Інгредієнти
Курячий окорочок – 2 штуки | |
Сіль – за смаком | |
Каррі – 4 щіпки | |
Часник – 2 зубчики | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки |
Для того, щоб запекти в духовці апетитний стегенце з часниковим ароматом, нам потрібно не так багато інгредієнтів. Кількість продуктів можна пропорційно збільшити, якщо вам потрібно приготувати більшу кількість порцій. До речі, запекти у фользі курячі стегенця можна не тільки для повсякденного меню, але і запропонувати їх в якості гарячого страви до святкового столу. Запечені з часником курячі стегенця відмінно поєднуються з картопляним гарніром. У нашому рецепті ми вирішили подати їх до столу на свіжих листках салату. Подробиці простого рецепту описані нижче. І хоча блюдо просте, супроводжуючі фото кожного кулінарного кроку, допоможуть вам впоратися із завданням готування на відмінно.
Покроковий рецепт
Беремо курячі стегенця. До моменту реалізації рецепта продукт повинен бути в размороженном стані. Стегенця спочатку оглядаємо на предмет присутності пір’їнок. Якщо такі на продукті присутні, то видаляємо їх. Стегенця промиваємо, швидко обсушуємо, використовуючи паперовий рушник.
Далі стегенця потрібно натерти спеціями. У нашому страві ми використовували сіль і ароматну приправу каррі. Запропонованими спеціями добре натираємо стегенця з зовнішньої і внутрішньої сторони.
Очищаємо пару часникових зубка. Нарізаємо на обробній дошці кожен зубок на тонкі пластинки.
На стегенець за допомогою гострого ножа робимо невеликі надрізи (з кожної сторони). У ці надрізи поміщаємо з часниковою платівці.
Стегенця у нас для запікання підготовлені. Включаємо духовку і виставляємо його температурні параметри для запікання курячих стегенець з часником на 200 градусів. Тепер беремо співмірні шматочки фольги, в які упакуємо стегенця, нашпиговані часниковими пластинками. Місце на фользі, на яке будемо викладати стегенця, трохи змащуємо рослинним маслом.
Загортаємо стегенця в фольгу. Ставимо в духовку запікатися на 30 хвилин.
Через покладений час фольгу розгортаємо, стегенця знову відправляємо в духовку хвилин на 10.
Смачні, з часниковим ароматом курячі стегенця, приготовані у фользі, готові. Подавати до столу їх краще ще в гарячому вигляді, супроводивши овочевим салатом, або улюбленим гарніром. Приємної вам трапези!