Приготувати квас займає мало часу. А ось настоюється шипучий квас приблизно 5 днів. Час бродіння завжди залежить від температури у вашому домі.
Інгредієнти
черствого житнього хліба, нарізаного шматочками – 2 склянки | |
коричневого тростинного цукру – 1 чашка | |
відфільтрованої води – 6-8 чашок |
Тут ви дізнаєтеся як приготувати російський квас з житнього хліба. Якщо у вас залишився хліб, спробуйте приготувати російський квас! Продукти найпростіші, часу приготування мінімум, а як смачно!
Покроковий рецепт
Закип’ятити чайник з водою. Змішайте дві чашки окропу і 1 склянку цукру. Заважайте, поки цукор повністю не розчиниться.
Покладіть дві чашки сушених шматочків житнього хліба у підготовлену банку.
Залийте хліб злегка охолодженою цукровою водою. Потім додайте досить гарячу воду (але не вище 70 градусів С). Заповніть банку до «шийки» (трохи вільного простору повинно залишитися. Кількість води варіюється в залежності від щільності хліба. Якщо він не був повністю сухим, потрібно менше води, і, навпаки.
Закрийте щільно банку. Бактерії найкраще діють при мінімальному впливі повітря. Вам просто потрібно відкривати кришку один або два рази в день, щоб скинути накопичилася тиск.
Через пару годин колір вже стане більш рівномірним і хліб розбухне. Ось чому ми не наповнюємо банку великою кількістю хліба або ж, беремо банку побільше.
Помістіть банку в найтепліше місце у вашому будинку, яке ви можете знайти. Через два або три дні ви помітите видимі ознаки процесу бродіння – багато пухирів і трохи руху хліба. Об’єм хліба скоротиться майже вдвічі.
Квас повинен бродити при кімнатній температурі протягом декількох (від 3 до 7). Обов’язково відкривайте банку хоча б один раз в день. Ви можете почати дегустувати його після 3-го дня, і як тільки смак вам здасться приємним – квас готовий до вживання. Якщо він не досить шипучий, покласти в банку кілька родзинок і залиште на кілька годин. Квас почне пузиритися, як пиво або газована вода. Подавати холодним!