Страва – квашена капуста, з’явилася давно, коли господині вирішили зберігати овочі на зиму. Просте блюдо, складається з мінімальної кількості інгредієнтів виявилося не тільки смачним, але і корисним.
Інгредієнти
Білокачанна капуста – 5 кг. | |
Морква – 3 шт. | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Сіль – 1.5 ст. л. | |
Лавровий Лист – 4 шт. | |
Перець духмяний (горошок) – 10 шт. | |
Кмин – 0.5 ч. л. |
Існує велика кількість різних рецептів квашення капусти – це скоростигла капуста, капуста з яблуками, з буряком. Ми ж сьогодні приготуємо класичну капусту в натуральному соку без додавання води.
Покроковий рецепт
Капусту шаткуємо або режим ножем на тонкі смужки. Моркву я тру на тертці для моркви по-корейськи.
До капусти додаємо моркву, сіль, цукор, лавровий лист, горошини запашного перцю, кмин.
Прямо на столі капусту добре перемішуємо, але не перетираємо.
Готуємо ємність, я віддаю перевагу каструлю. Щільно закладаємо в неї капусту. Чистим відрізу полотна або серветкою накриваємо капусту, зверху кладемо тарілку і банку з водою для преса.
Така конструкція повинна знаходитися дві доби в приміщенні при температурі 20 – 22 градуси.
Через це час капусту викласти у великий таз і добре перемішати, щоб вийшла з неї гіркоту. Дати постояти з півгодини, скласти назад в каструлю і винести на холод. Через два дні капуста готова.
Така капуста стане відмінною закускою. А так само з такої капусти готують різні страви: начинка для вареників та пирогів, тушкована капуста, капусняк, вінегрет і т. д.
Рекомендую приготувати капусту по цьому рецепту.
Приємного апетиту!