Квасолевий салат з помідорами і маринованими печерицями

Квасолевий салат з помідорами і маринованими печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей салат дуже смачний і ситний. Квасоля гармонує з грибами і овочами. Можна готувати і на святковий стіл.

Покроковий рецепт

1. Квасоля і/або горох нут відкривають, зливають всю рідину, перекладають у глибоку чашу. Цибулю чистять і дрібненько шаткують.

2. Гриби нарізають невеликими пластинками і відправляють в ємність з горохом і квасолею. Можна брати свіжі і відварити їх до м’якості, якщо не збираєтеся варити, беріть мариновані.

3. Помідори нарізають кубиками, закидають у чашу. Всі інгредієнти перемішують.

4. Готують заправку. Всі залишилися інгредієнти (крім солі і меленого перцю) миють, чистять (якщо це необхідно), крупно нарізають і закидають в чашу блендера. Всі подрібнюють до крошкообразного стану, але не в пюре!

5. Готової заливають заправкою салат, перемішують. За смаком солять і перчать. Можна обійтися і без солі, якщо гриби були досить солоними.

6. Подають салат, давши йому настоятися в холодильнику. Можна прикрасити квасолевий салат листочками м’яти. Приємного апетиту!