Якщо вам подобається така випічка як чебуреки, а час на заміс тіста для них не вистачає, то можна використовувати лаваш.
Інгредієнти
лаваш тонкий – 2 шт. | |
фарш м’ясний – 250 гр | |
цибуля – 1 шт. | |
сіль – за смаком | |
спеції – за смаком | |
вода – 3 ст. л. | |
масло ратсительное – 50 мл |
Для того, щоб посмажити на сковороді з чебуреки з використанням лаваша, вам потрібно буде приділити час тільки приготування начинки. Принцип такий же, як і для звичайних чебуреків – м’ясний фарш доповнимо нарізкою з ріпчастої цибулі, спеціями. Інші подробиці – у нас в рецепті.
Покроковий рецепт
Отже, розморожений м’ясний фарш (домашній або магазинний – не важливо) перекладаємо в миску.
Додаємо до нього цибулю, подрібнений дрібними шматочками. Підсипаємо за своїм смаком сіль і бажаних спецій (можна червоного або чорного меленого перчика). Перемішуємо, начинка для ледачих чебуреків готова.
Аркуш тонкого вірменського лавашу розрізаємо кулінарними ножицями на чотирикутники, в яких потрібно трохи закруглити краї.
На один бік лаваша-заготовки викладаємо м’ясну начинку, розподіляючи її виделкою.
Краї лавашу змащуємо холодною водою і притискаємо, формуючи чебурек.
Залишилося наші ледачі чебуреки обсмажити в розігрітому рослинному маслі з кожного боку.
Смачні хрусткі чебуреки зі сковороди рекомендується викласти на паперові серветки, щоб видалити надлишки жиру.
Приємного всім перекусу!