Салат, приготований зі свіжих огірків в солодкій медової заправці, виходить дуже легким та неймовірно смачним.
Інгредієнти
довгий огірок – дві штуки | |
білий винний оцет – дві ст. ложки | |
свіжа зелень кропу – три гілочки | |
зелена цибуля – кілька пір’я | |
квітковий мед рідкий – дві ст. ложки | |
червоний цибуля – 1/4 головки | |
сіль тонкомолота – за смаком | |
перець мелений – за смаком |
Салат, приготований зі свіжих огірків в солодкій медової заправці, виходить дуже легким та неймовірно смачним.
Покроковий рецепт
Тоненькими кружечками або невеликими скибочками нарізати ретельно промиті огірочки, перекласти їх на друшляк, який повинен бути попередньо встановлений на каструлю, посипати сіллю, перемішати і залишити хвилин на двадцять.
В цей же час можна готувати заправку для огіркового салату, а для цього в миску з вогнетривкого матеріалу слід влити мед, додати кип’ячену теплу воду, прогрівати медову суміш на водяній бані кілька секунд.
Далі промити кілька гілочок свіжого кропу і зелений лук. Струсити зелень і подрібнити її. Пересипати в посуд з гірчичною заправкою. Додати в необхідній кількості оцет, перемішати.
Промити в прохолодній воді, нарізані огірки, підсушити їх. Пересипати в невеликій салатник або миску, полити гірчичною заправкою з кропом. Перемішати гарненько.
Відправити приготований огірковий салат приблизно на десять хвилин у холодильну камеру.
Перед подачею додати в салат тонко порізаний червоний лук і присипати свіжомеленим перцем.