Легкий пиріг на кефірі Смородинка

Легкий пиріг на кефірі Смородинка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перед приготуванням легкого пирога “Смородинка” всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені ягоди, необхідно попередньо розморозити і злити воду.

Інгредієнти

Кефір – 250мл
Варення зі смородини або розморожена смородина – 250гр
Цукор пісок – 4-5 ст. ложок
Сода харчова – 1 ч. ложка
Яйця курячі – 2 штуки
Борошно пшеничне – 250-279 гр

Як приготувати Легкий пиріг на кефірі “Смородинка”

Влітку ви багато заготовили варення зі смородини або заморозили ягоди цілком? Пропоную вам рецепт легкого пирога, без маргарину, без олії, у приготуванні не вимагає особливих навичок. Пиріг виходить смачним, апетитним, з помітною кислинкою.

Покроковий рецепт

Змішати кефір зі смородиновим варенням або розмороженими ягодами смородини, додати цукор і соду. Все ретельно перемішати і залишити на 20 хвилин Повинна розпочатися реакція гасіння соди кефіром, на поверхні з’являться бульбашки.

Додати 2 яйця. Ретельно перемішати.

Поступово додати просіяне борошно. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Тісто помістити у форму для випічки. Поставити в попередньо нагріту духовку (температура +190 градусів) на 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Остиглий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою і ягодами смородини.
Приємного апетиту!