Перед приготуванням легкого пирога “Смородинка” всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені ягоди, необхідно попередньо розморозити і злити воду.
Інгредієнти
Кефір – 250мл | |
Варення зі смородини або розморожена смородина – 250гр | |
Цукор пісок – 4-5 ст. ложок | |
Сода харчова – 1 ч. ложка | |
Яйця курячі – 2 штуки | |
Борошно пшеничне – 250-279 гр |
Влітку ви багато заготовили варення зі смородини або заморозили ягоди цілком? Пропоную вам рецепт легкого пирога, без маргарину, без олії, у приготуванні не вимагає особливих навичок. Пиріг виходить смачним, апетитним, з помітною кислинкою.
Покроковий рецепт
Змішати кефір зі смородиновим варенням або розмороженими ягодами смородини, додати цукор і соду. Все ретельно перемішати і залишити на 20 хвилин Повинна розпочатися реакція гасіння соди кефіром, на поверхні з’являться бульбашки.
Додати 2 яйця. Ретельно перемішати.
Поступово додати просіяне борошно. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
Тісто помістити у форму для випічки. Поставити в попередньо нагріту духовку (температура +190 градусів) на 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Остиглий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою і ягодами смородини.
Приємного апетиту!