З молодих буряків, апельсина і обсмажених кедрових горішків можна приготувати смачний салат.
Інгредієнти:
– темний оцет бальзамічний (26 мл);
– молода буряк середнього розміру (дві штуки);
– тонкомолота сіль кам’яна (за смаком);
– рукола (один великий пучок);
– ароматна олія оливкова (36 мл);
– очищені горішки кедрові (16 м);
– пармезан (63 м);
– невеликий апельсин (одна штука).
Загорнути добре промиту буряк в харчову фольгу і запікати в добре прогрітій духовці при двохстах градусах протягом сорока хвилин. Як тільки буряк буде готова, остудити її прямо у фользі, потім очистити від шкірки і нарізати тоненькими скибочками.
Промити і повністю висушити рукколу, потім перекласти її на блюдо, зверху розкласти бурякові часточки, після цього почистити апельсин і нарізати його невеликими кубиками, відправити у посуд з нарізаними буряками.
Полити приготований буряковий салат сумішшю з бальзамічного оцту, солі і масла, присипати тертим пармезаном і обсмаженими кедровими горішками, після чого подавати страву до столу.