Підготуємо необхідні інгредієнти
Ретельно вимиємо лимони (я використовую для миття всіх фруктів і овочів спеціальний засіб), так як в лимонад нам знадобиться цедра.
Для отримання лимонного соку я використовую соковижималку механічну. Можна спокійно обійтися без неї: беремо лимон, з силою розкачуємо його на столі (робимо м’яким, щоб простіше було вичавлювати), можна трохи нагріти в мікрохвильовій печі, розрізаємо на половинки і вичавлюємо в миску.
Залишилися скоринки тремо на дрібній тертці. Білу частину скоринки не використовуємо, вона додасть гіркота нашого напою.
М’якоть лимона, отриману під час витискання, теж використовуємо при варінні, не утилізували.
Самий важливий і тонкий момент: є безліч рецептів, де в готовий обсяг води додають сік лимона. Я роблю інакше: беру мінімальний обсяг води, скажімо, 1 склянка, нагріваю (але не доводжу до кипіння) і додаю до нього лимонний сік і м’якоть з цедрою. Потім пробую (виходить дуже кисло), на смак додаю воду і цукор. Потім примешиваю імбир.
Ріжемо одну гілочку м’яти, дрібно шаткуємо і додаємо до загального обсягу.
Коли цукор розчинився, відключаємо вогонь і фільтруємо лимонад від м’якоті і м’яти.
Цілком можливо, що у вас вийде концентрований лимонад, його можна з легкістю розбавити водою або зеленим чаєм.
Обов’язково спробуйте і порівняйте гарячий і холодний лимонад.
У холодному вигляді подавати з льодом і листям м’яти.
В гарячий можна додавати мед.