Інгредієнти
Для тіста: – | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Цукор – 150 г | |
Лимон – 3 ст. л. (цедри) | |
Лимонний сік – 2 ч. л. | |
Розпушувач – 1 ч. л. (або 1 чайна ложка гашеної соди) | |
Борошно – 150-200 г | |
Для крему: – | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 50 г | |
Маскарпоне – 150 г |
Лимонні кекси – відмінна свіжа випічка для вечірнього чаювання! Цей рецепт подужає навіть початківець кулінар. Всі інгредієнти прості, за винятком сиру маскарпоне. Його треба пошукати у великому супермаркеті або замінити на не солоний вершковий сир без будь-яких добавок. І все ж, постарайтеся не відходити від рецептури і використовувати маскарпоне. Випічка з ним виходить більш ніжна і повітряна. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8 лимонних кексів. Якщо ви чекаєте гостей або самі любите м’яку випічку, збільште кількість продуктів в 2 рази. Будьте впевнені, кекси припадуть вам до душі. А на лимонний аромат можуть прибігти і сусіди :-)!
Покроковий рецепт
Спочатку приготуємо тісто.
3 курячих яйця збити за допомогою виделки з 150 г цукру піску.
Лимон гарненько промити, зняти цедру (білу частину краще не брати, так як вона може гірчити). Вичавити 2 чайні ложки лимонного соку. Додати до яєць з цукром лимонну цедру і сік лимона.
Потім в тісто додати 1 чайну ложку розпушувача (або 1 чайну ложку гашеного соди) і 150 г просіяного борошна вищого сорту, перемішати. Якщо необхідно додати ще 50 г просіяного борошна. Консистенція тіста повинна бути як рідка сметана. Відкласти готове тісто в сторону.
Тепер приготуємо крем з сиру маскарпоне.
2 курячих яйця збити з 50 г цукру піску (можна за допомогою міксера, близько 3-х хвилин, так швидше). Потім додати 150 г сиру маскарпоне і гарненько все перемішати виделкою.
Дістати форми, викласти по 2 столові ложки лимонного тіста в кожну. (Якщо форми силіконові, змащувати їх не треба, якщо форми залізні – змастіть їх маслом).
Потім зверху на тісто викласти крем з маскарпоне. Поставити випікатися лимонні кекси у вже розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин або до готовності кексів. Готовність випічки можна перевірити зубочисткою або сірником. Увіткнути сірник в центр кексу і витягнути її. Якщо сірник суха – кекс готовий. Якщо на сірнику є тісто – продовжуйте випікати лимонний кекс ще 5-7 хвилин.
Витягнути силіконову форму з готової випічкою з духовки. Спочатку кекси остудити у формі, а потім вийняти. Готові лимонні кекси посипати зверху цукровою пудрою.
Приємного чаювання!