Сьогодні будемо готувати голубці, але не прості голубці загорнутий в лист капусти, а так звані – «Ліниві голубці».
Інгредієнти
Фарш – 900 гр. | |
Рис – 200 гр. | |
Ріпчаста цибуля – 1 велика | |
Яйця – 2 шт. | |
Сіль, перець – за вкусц | |
Улюблені спеції – за смаком | |
Капуста білоголова свіжа – приблизно 1/2 вилка |
Багато людей не люблять голубці саме через капустяного листа. Якщо це молода капуста – листочок м’який, ніжний. А ось зі старої капусти лист не всім хочеться жувати. Ось тут і рятують «Ліниві голубці»!
Покроковий рецепт
Ліниві голубці – це один з великої кількості рецептів приготування голубців. Особливо він зручний у разі, якщо діти не люблять їсти капусту (до речі, є і дорослі такі!), чи для літніх людей в разі проблем з жуванням. Але капуста – це дуже корисний продукт, який просто потрібен організму. Її необхідно включати в наш раціон харчування, як можна частіше!
Готує домашній фарш (свинина + яловичина) або купуємо готовий. Перекручуємо до м’яса цибулю. До фаршу додаємо відварений до напівготовності рис, яйця, сіль, перець, улюблені спеції, зелень за бажанням.
Окремо перемелюємо білокачанну капусту. Робимо це за допомогою м’ясорубки або комбайна. Капусту додаємо до м’ясного фаршу. Гарненько вимішуємо.
Формуємо голубці і обсмажуємо (підрум’янюємо) на сковороді. Форму голубців можна надати у вигляді котлеток або биточків, як вам подобається.
Складаємо в каструлю або іншу ємність, з товстим дном для гасіння. Заливаємо сметанним соусом, можна з додаванням томатної пасти, і тушкуємо до готовності 15-20 хвилин.
Подавати такі голубці можна з картопляним пюре. Якщо це зимову пору року – з консервованими помідорами або огірочком. В літній, зі свіжими. Мені захотілося подати зі спеціальним грибним соусом, (цей рецепт буде окремо!).
Рекомендую приготувати «Ліниві голубці» за моїм рецептом.
Приємного апетиту!