Ліниві вареники
Інгредієнти
Сир – 600 гр. | |
Борошно – 300 гр. | |
Цукор – 100 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Вода – для варіння | |
Соус, сметана, варення, джем – при подачі |
Це дуже просте у приготуванні блюдо. Плюс цієї страви в тому, що його можна зробити як солодким, таким і солоним, просто не додавши цукор при приготуванні. А подати ліниві вареники можна під абсолютно будь-яким соусом – зі сметаною, варенням, джемом, майонезом, кетчупом і ін.
Покроковий рецепт
1. Сир добре розтерти, щоб не було грудок. У сир додати цукор і яйця і добре розмішати.
2. Почати підсипати муку. Кількість борошна може знадобитися різний, в залежності від того, який у вас сир – жирний, сухий або м’який. Повинно вийде щільне тісто, яке можна буде розкачати.
3. Тісто скатати в довгу товсту ковбаску. Для зручності можна розділити тісто на дві частини. Нарізати на шматки. Відварити в підсоленій воді 10 хвилин.
4. Такі вареники можна заморожувати, так що можна зробити відразу багато і зберігати в морозильній камері, а при необхідності потрібно відварювати кількість.