Липовий чай з лимоном і медом – джерело вітамінів!
Інгредієнти
Вода – 1,5 л | |
Квіти липи – 100 гр. | |
Лимон – 1/2 шт. | |
Мед – 1 ст. л. |
Зараз час цвітіння липи, коли вона виділяє медовий аромат на всю вулицю. Неможливо пройти повз і не зірвати кілька суцвіть. А що ж ми з ними будемо робити – звичайно ж чай – влітку холодний, а якщо запасти квіти липи на зиму, то можна в зимові місяці і гарячий. А для гармонії смаку додавши лимон і мед – виходить не тільки дуже смачний освіжаючий напій, але й джерело вітамінів!
Покроковий рецепт
1. Липу залити водою, поставити на плиту. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і відварити 10 хвилин.
2. Лимон нарізати шматками. Процідити відвар. Поки гарячий настій, додати шматочки лимона. Накрити кришкою і дати настоятися десь півгодини.
3. Коли липовий відвар трохи охолоне, додати мед. У гарячий чай не додавайте, адже відомо, що у гарячому напої мед втрачає свої властивості і навіть стає небезпечним для здоров’я.
4. Перелити в глечик і можна розливати по склянках.
5 . Влітку п’ємо охолодженим, взимку – гарячим!