Липовий чай з лимоном і медом

Липовий чай з лимоном і медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Липовий чай з лимоном і медом – джерело вітамінів!

Інгредієнти

Вода – 1,5 л
Квіти липи – 100 гр.
Лимон – 1/2 шт.
Мед – 1 ст. л.

Як приготувати Липовий чай з лимоном і медом

Зараз час цвітіння липи, коли вона виділяє медовий аромат на всю вулицю. Неможливо пройти повз і не зірвати кілька суцвіть. А що ж ми з ними будемо робити – звичайно ж чай – влітку холодний, а якщо запасти квіти липи на зиму, то можна в зимові місяці і гарячий. А для гармонії смаку додавши лимон і мед – виходить не тільки дуже смачний освіжаючий напій, але й джерело вітамінів!

Покроковий рецепт


1. Липу залити водою, поставити на плиту. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і відварити 10 хвилин.


2. Лимон нарізати шматками. Процідити відвар. Поки гарячий настій, додати шматочки лимона. Накрити кришкою і дати настоятися десь півгодини.

3. Коли липовий відвар трохи охолоне, додати мед. У гарячий чай не додавайте, адже відомо, що у гарячому напої мед втрачає свої властивості і навіть стає небезпечним для здоров’я.

4. Перелити в глечик і можна розливати по склянках.

5 . Влітку п’ємо охолодженим, взимку – гарячим!