Спочатку слід розморозити 500 г листкового тіста. Готують також 300 г сухого сиру, 2 яйця, зубчик часнику, кунжут або сушені пряні трави, трохи солі і перцю.
Шпинат потрібно заздалегідь розморозити і дати стекти зайвої рідини.
У сир розбити 1 яйце і добре розтирають масу, додають шпинат, часник, видавлений через прес. Сир підсолюють, перчать і ще раз перемішують.
Розморожене тісто розкочують в лист товщиною 3-3,5 див. Пласт нарізають на однакові прямокутники (розмір можна визначити самим).
Залишився яйце збивають і змазують краї кожного прямокутника. На одну сторону заготовок викладають по ложечці начинки. Накривають вільної частиною тіста, притискують краю. Верх подушечок змащують яйцем і посипають сушеними травами або кунжутом. По центру роблять надрізи.
Пиріжки можна зробити і солодкими. У цьому випадку треба в сир замість зелені та часнику покласти цукор, ваніль, родзинки або порізану дрібними шматочками курагу.
Випікаються пиріжки з сиром 20-25 хвилин. Лист ставлять у прогрітий до 180 градусів духовку. Подають до столу теплими.