Листковий салат з копченою куркою, ананасом і грибами

Листковий салат з копченою куркою, ананасом і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний і ситний салатик з ароматною курочкою і ніжним маринованою цибулькою.

Інгредієнти

Копчена курка – 200 г грудинка і гомілку
Цибуля – 2 шт.
Печериці – 100 г
Ананаси – 100 г
Майонез – за смаком
Яйця – 3 шт.
Оцет – за смаком
Сіль – за смаком
Цукор – за смаком

Як приготувати Листковий салат з копченою куркою, ананасом і грибами

Смачний і дуже ароматний салат з копченою курочкою – це хороше доповнення до будь-якого святкового застілля. Інгредієнти страви дуже гармонійні і ідеально доповнюють один одного. Ананас надає салату солодкість, курка аромат і ситність, а маринований цибулю добре відтіняє компоненти салату, надаючи страві приємну кислинку і легку гостринку. Такий салат можна заправити як майонезом, так і йогуртово-сметанним соусом.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Відварити до готовності курячі яйця, обсмажити печериці разом з половинкою цибулини і злити зайву рідину з ананасів.

Нарізати цибулю поздовжніми півкільцями.

Обдати цибулька окропом і залишити на 15 хвилин. Потім воду потрібно злити і замаринувати цибулю за смаком з використанням цукру, солі і оцту.

Зняти з копченої курки шкірку і її нашаткувати дрібними кубиками.

Курячі яйця остудити, очистити і нарізати кубиком.

Сформувати салат шарами у двох мисочках. Першим шаром викласти копчену курочку.

Потім викласти мариновану цибулю.

Покрити шар цибулі майонезом.

Викласти кубики ананасів.

Засипати ананасовий шар рубаними яйцями.

Змастити шар майонезом і додати трохи смажених грибів.

Покрити верхівку салату майонезом і прикрасити за бажанням, або ж залишити як є. Дати салату трохи настоятися і подавати до столу. Приємного апетиту!