Смачний і ситний салатик з ароматною курочкою і ніжним маринованою цибулькою.
Інгредієнти
Копчена курка – 200 г грудинка і гомілку | |
Цибуля – 2 шт. | |
Печериці – 100 г | |
Ананаси – 100 г | |
Майонез – за смаком | |
Яйця – 3 шт. | |
Оцет – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – за смаком |
Смачний і дуже ароматний салат з копченою курочкою – це хороше доповнення до будь-якого святкового застілля. Інгредієнти страви дуже гармонійні і ідеально доповнюють один одного. Ананас надає салату солодкість, курка аромат і ситність, а маринований цибулю добре відтіняє компоненти салату, надаючи страві приємну кислинку і легку гостринку. Такий салат можна заправити як майонезом, так і йогуртово-сметанним соусом.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви. Відварити до готовності курячі яйця, обсмажити печериці разом з половинкою цибулини і злити зайву рідину з ананасів.
Нарізати цибулю поздовжніми півкільцями.
Обдати цибулька окропом і залишити на 15 хвилин. Потім воду потрібно злити і замаринувати цибулю за смаком з використанням цукру, солі і оцту.
Зняти з копченої курки шкірку і її нашаткувати дрібними кубиками.
Курячі яйця остудити, очистити і нарізати кубиком.
Сформувати салат шарами у двох мисочках. Першим шаром викласти копчену курочку.
Потім викласти мариновану цибулю.
Покрити шар цибулі майонезом.
Викласти кубики ананасів.
Засипати ананасовий шар рубаними яйцями.
Змастити шар майонезом і додати трохи смажених грибів.
Покрити верхівку салату майонезом і прикрасити за бажанням, або ж залишити як є. Дати салату трохи настоятися і подавати до столу. Приємного апетиту!